Bang voor de tandarts?

Bang zijn bij of voor de tandarts is niet ongewoon; het overkomt een kwart van alle Nederlanders. 800.000 mensen hebben er zelfs zo’n last van, dat ze nooit een tandarts bezoeken.

Tandartsangst kan diverse oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan slechte ervaringen in het verleden, afschrikwekkende verhalen van anderen, angst voor naalden of voor het geluid van de boor, enzovoort. De angst vindt het vaakst zijn oorsprong in de jeugd. Negatieve ervaringen in het verleden leiden vaak tot tandartsangst.

Bij Tandarts Praktijk Eindhoven besteden we daarom veel aandacht aan de behandeling van kinderen én volwassenen met angst. Het liefst maken we kinderen al op jonge leeftijd (vanaf twee jaar) vertrouwd met de tandarts. Uiteraard zijn we ook opgeleid en getraind in het omgaan met angst bij volwassenen. Immers: we behandelen niet alleen tanden, maar vooral ook mensen.

Lees meer over onze extra zorg voor kinderen

Tarieven voor angstbegeleiding

Wilt u contact opnemen met Tandartspraktijk Eindhoven?

U kunt ons mailen over het stellen van algemene vragen, wijzigen van adres en verzekerings-gegevens. U krijgt binnen 2 werkdagen van ons een reactie.

Afspraak verzetten? U dient minimaal 2 werkdagen voor uw afspraak telefonisch uw afspraak te verzetten of af te melden (werkdagen maandag t/m vrijdag)

Bij acute pijn of andere spoedgevallen, belt u tijdens en buiten openingstijden: 040-2566380. Het antwoord apparaat zal U verder verwijzen naar een dienstdoende tandarts.