Kindertandheelkunde

Extra zorg en aandacht aan kinderen

Wij bieden extra zorg en aandacht aan kinderen binnen tandarts praktijk Eindhoven. Bij kindertandheelkunde leidt de juiste benadering tot het beste resultaat. Door de juiste benadering bij het behandelen van kinderen kom je vaak tot een zeer goed resultaat. Onze mondzorgkundigen kunnen via (angst)coaching het kind geruststellen en het kind een behandeling in zijn taal uitleggen, zodat de kinderen vertrouwen krijgen in de behandeling. Zoals van een halfjaarlijkse controle, een poetsinstructie, een laklaagje, maar ook het vullen van een gaatje. Het beste is natuurlijk om de focus te leggen op de preventie (het voorkomen van gaatjes).

Gewoon Gaaf voor kinderen

Gewoon Gaaf is de naam van de preventiemethode met de originele naam NOCTP. De NOCTP-methode (Non Operative Caries Treatment and Prevention), bij u waarschijnlijk beter bekend als het Nexø-model, heet Gewoon Gaaf. En niet voor niets.

Wie gewoon zijn best doet, op de juiste manier zijn tanden poetst en er een gezond voedingspatroon op na houdt, houdt zijn gebit gewoon gaaf.

Gewoon Gaaf is een individuele cariëspreventiemethode op basis van risicoschatting voor kinderen van 0-18 jaar en hun ouders. Het Ivoren Kruis heeft hiervoor stappenplannen beschikbaar voor de leeftijdsgroepen 0-4 jaar, 4-12 jaar en 12-18 jaar. De stappenplannen dienen als praktische leidraad voor de implementatie van Gewoon Gaaf in de mondzorgpraktijk. Het Ivoren Kruis wil bevorderen dat Gewoon Gaaf een geaccepteerde en geïmplementeerde cariëspreventiemethode wordt bij mondzorgpraktijken in Nederland en dat kinderen hun tanden en kiezen gewoon gaaf houden.

Ga naar de website van Gewoon Gaaf
www.gewoon-gaaf.nl

Het stappenplan voor Gewoon Gaaf, uitgesplitst voor de patiëntengroepen 0-4 jaar, 4-12 jaar en 12-18 jaar, is nu beschikbaar!

Bron: Ivoren Kruis

Tarieven voor kindertandheelkunde

Wilt u een afspraak maken met Tandartspraktijk Eindhoven?

Wilt U meer informatie of wilt u een afspraak maken met een tandarts, mondhygiënist of specialist? Neem dan contact met ons op.

040-2566380